Ювентус уволни старши треньора Масимилиано Алегри, обявиха официално от клуба. От

...
Ювентус уволни старши треньора Масимилиано Алегри, обявиха официално от клуба. От
Коментари Харесай

Официално: Масимилиано Алегри вече не е треньор на Ювентус

Ювентус уволни старши треньора Масимилиано Алегри, оповестиха публично от клуба. От " остарялата госпожа " показаха като причина за това дейностите на наставника след финала за Купата на Италия срещу Аталанта, извоюван с 1:0. Той загуби хладнокръвие след триумфа и влезе в прям спор първо със съдиите на мача, а след това точно със спортния шеф Кристиано Джунтоли, отправяйки жестове към шефа, а малко по-късно е отправил и закани към публицист от " Тутоспорт ". Именно това държание на Алегри е несъмнено като неприемливо от Ювентус и несъвместимо с полезностите на клуба.

" Бианконерите " написаха следното:

" Ювентус осведоми, че Масимилиано Алегри бе свободен от поста му на треньор на първия тим. Това е в резултат на държанието му по време и след финала за Купата на Италия, които от клуба считат за несъвместими с полезностите на отбора, както и с тези на хората, които го съставляват. Клубът пожелава на Масимилиано Алегри триумф в бъдещите му инициативи ".

Алегри е един от най-успешните треньори в историята на гранда от Торино за всички времена. Начело на отбора той има има на сметката си пет трофеи на Италия, две Суперкупи и пет Купи на страната, като последната от тях го направи наставникът с най-вече оценки в конкуренцията. Това бе втори интервал на наставника отпред на " остарялата госпожа ", като той се завърна на " Алианц Стейдиъм " през лятото на 2021 година. Първият му интервал в тима бе от 2014 до 2019 година. От седмици медиите настояват, че отпред на Юве от предстоящотолято ще застане Тиаго Мота, който сега води Болоня.
 В Ювентус са сюрпризирани от Алегри, може на следващия ден да бъде уволнен
В Ювентус са сюрпризирани от Алегри, може на следващия ден да бъде уволнен

Това настояват италиански медии
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР